IPB
www.Frocus.net :: www.Frosat.net :: Upload

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> Hobby reception DX FM and TV
zvartoshu
сообщение 25.6.2008, 22:57
Сообщение #1

Moderator sectia Terestrial Ro

Спасибо сказали: 182 раза

Вставить ник
Частич. цитирование

sunt un mare admirator al acestor receptii ! Vreau sa ma ajutati si pe mine prin postarea de semnale ce se receptionaea sporadic , sa va ajut sa aprem si noi romanii si voi moldovenii la listele oficiale @skywaves si fm altervista cu tarile noastre .
va trebuie urmatoarele pentru cei ce fac receptie :
radio cu rds , o antena daca se poate externa sau pe balcon , televizor ce raspunde bine la selector in canalele E2- E4 , R1 - R4 , multumesc

Posted after 1 hour 59 minutes 40 seconds:

Цитата
FABRIZIO
Ciao a tutti,
ora и sparita l'Ucraina e arriva bene la Moldavia, per esempio su 67.58
Antena C,Straseni (Strasheny) (ST)
Fabrizio

Sporadicul din aceasta noapte !!!

this mesaje receive at 22:43 ..
in romania the frist opening sporadic in this night start at 22:32 with a unid france signal in 87.8mhz ! :clap:

--------------------

Спасибо сказали:

+Цитировать сообщение
97 страниц V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Ответов (120 - 129)
zvartoshu
сообщение 21.10.2009, 13:37
Сообщение #121

Вставить ник
Частич. цитирование

Цитата(радиоманьяк reincarnated @ 20.10.2009, 19:43) *
OK, clar, merci. Sincer, de la bun inceput si mie nu prea imi venea sa cred ca ai reusit sa prinzi ceva transatlantic pe FM. Cu toate acestea, intelegeam ca daca vrei sa falsifici asa ceva, nu-i nicio logica in publicarea unui video ce demostreaza emitatorul tau FM si procesul generarii unui RDS, etc :-)

Totusi, intrebam de marca radioului ala ISS cu selectivitatea extraordinara. Vreun BP? Sau?

evindet ca nu are logica , cum sa falsific un film cand pe net se aude ca dracu avand efect de mpetrei de rupe , 24kbps pe secunda la 24khz , separat de asta cum mai realizam efectul de sporadic cand radio are pe intrare un bf999 , iar orice semnal varza de varza este redat cu minim 12-16dB asta in oras , sau 4-8dB la tara . Eu cu modulatoarele nu pot face fata , am iesit in strada si am pus un modulator varza , cel de 32mW si abia pe la 145m scade sub 16dB, deci cade inventia . Janpeter VAN DJK devine un mare IDIOT in aceasta lume , eu nu ma laud cu filmul ci ii las ca sa gandeasca pana v-or spune , da , asta nu putea sa il falsifice ca in acelasi timp mai era unu la ora 21:14 care a prins columbia pe banda de radiomatorism! Cine a zus ca "never" in europa de est america de sud , eu cu yo3gup avem pentru el sau ei o ditamai surpriza in curand , cu ceva confirmari si qsluri . i_am_so_.gif

ISS-ul vine pe BP6124 , uitandu-ma pe schema se respecta exact exact totul , gravitatea este cu ampliifcarea ca nu iti pune in front semnalul in raport cu zgomotul la 0.78µV cat are senitivitatea . Eu iti spun ca sunt perimetre de banda unde scade , asta am masurat cu unu si poti avea si 0.82µV.
LA bp5501 /5701 avand BF999 pe schema , varicapuri foarte silente , si TD-urile 1574, 1575 poti scoate performanta prin faptul ca orice semnal slab , ma refer statii de pe distante 80-100km , statii pana la 1kw ,pe verticala, Sua recorduri , de l 250km sau 450km semnale scatter , vedenind ulterior putin apropiat comunicatiei cu tunerul lor care "prinde semnal turc imediat cum iese in periferia bucurestiului" , eu nu il laud pe bp5501 deoarece am devenit practic singurul radio amator ce aud turci in continuu slab 5-7dB in zona periferica a bucurestiului , radio iasi pietrarie 96.3mhz si sarbii de la belgrad 2 100.4 tupiznica . Poti vedea cate filme sunt pe youtube facute la tara cu sarbii , turcii , radio iasi .
Acum revin la fenomenele sporadice .
Ia gandeste un aspect . AGC de pe TDA1574 este mediu , dand si marind RAA-ul de pe schema ce se intampla? . EU am ramas cascat vazand cu proprii mei ochi cat poate sa sa faca o dublare de AGC , am pus peste o rezistenta de 4.4K o alta rezistenta de 4.7K sa vad ce se intampla . Pai aucm asa am radio , si tin sa spun ca aduc cam orice semnal ce misca pe sus . Daca eu auzeam sporadic bine si cativa tot din bucuresti auzeau slab . sau asta vara eu aveam radio masr 88.7 tare la 62db era stereo local , si la cativa ajugea lesinat , unu zicea ca are 4 nivele din 10 pe un tuner sony si nici de cum stereo ca e sub 5 nivele .
Am mers la tara si am ramas si acolo cam cascat ca orice meteoscatter de prin aer il auzi tare si ijteligibil . Deci acest tunnig pentru radio este extrraordinar de bun si cu rezultate . eu aand de peste 2 ani raidoul bp5501 si aproape 1 an 5701 ajung sa spun ca schemele sunt identice si maia les traznzistoarele pe circuit , deci ambele au sensibilitatile de 0.7µV , ceea ce pentru mine da rezultate bune si pot sa cred COMUNICATIA ca poate auzi turci in periferie .

--------------------

+Цитировать сообщение
Гость_радиоманьяк reincarnated_*
сообщение 21.10.2009, 16:08
Сообщение #122

Гости

Частич. цитирование

Pai, nu ma bucura arhitectura aia uzata cu 10.7 ca si FI standard (evil pt OIRT), frecaneala cu filtre ceramice (si devierea inevitabila a parametrilor)... Exista ceva mai avansat in car audio (bazat pe filtrarea digitala si full DSP)? Din pdv pur estetic :-), mai sunt FM-tunere bune in afara de 'car audio'? :-)
Ar fi interesant de aflat cum se comprara bp-urile tale face-2-face cu, de ex, XDR-F1HD (cu tot agiotajul ce il inconjoara), sau ceva bazat pe SiLab473x/474x, TEF6862 :-)

+Цитировать сообщение
zvartoshu
сообщение 22.10.2009, 14:52
Сообщение #123

Вставить ник
Частич. цитирование

Цитата(радиоманьяк reincarnated @ 21.10.2009, 16:08) *
Pai, nu ma bucura arhitectura aia uzata cu 10.7 ca si FI standard (evil pt OIRT), frecaneala cu filtre ceramice (si devierea inevitabila a parametrilor)... Exista ceva mai avansat in car audio (bazat pe filtrarea digitala si full DSP)? Din pdv pur estetic :-), mai sunt FM-tunere bune in afara de 'car audio'? :-)
Ar fi interesant de aflat cum se comprara bp-urile tale face-2-face cu, de ex, XDR-F1HD (cu tot agiotajul ce il inconjoara), sau ceva bazat pe SiLab473x/474x, TEF6862 :-)

Xdr fata in afta cu bp5501 - slab
a venit un bulgar in romania in zona unde masuram eu sarbii , cu antena cu tot ce aceva el pt dx, mi sa spus ca nu se aude nici gram de 100.4 TUPIZNICa cu tef6730 sau ce avea in el . astea xdr sunt pentru hd si fi ingust automat cerand pe multiplex .
Deci 100.4 in zona de 18km nord de dunare intre orasele oltenita si giurgiu , este receptionat 100.4 incontinuu ori scatter ori coerent .
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/5/HnGASmcCsJ0 aici ai scatter

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/3/OnpVO67EJ7Y aici le ai ambele .

deci deja cum urci in tehnologie ai ceva care e laudat la sensibilitate care el este echivalentul tunerului deci 0.8µV maixm .
Apai eu cu radio pot zice bau cu ce scrie in schema :

Sony ST-SA5ES technical specifications

Tuning range: 87.5 - 108 MHz (50 KHz steps)
Sensitivity - usable 10.3 dBf 0.9 uV (75 ohms)
Harmonic distortion Wide: 0.004% (mono)
0.0075% (stereo)
Narrow: 0.04% (mono)
0.07% (stereo)
Stereo seperation : 70 dB
Selectivity Narrow: 65 dB (+/- 300 KHz)
Wide: 70 dB (+/- 400 KHz)
Image rejection ratio 61 dB

Onkyo T-9090 II specifications

Tuning range: 87.5 - 108 MHz
25 KHz tuning steps.
Usable sensitivity: Mono: 0.83uV
Capture Ratio: 1dB
Image Rejection Ratio: 76dB
IF Rejection Ratio: 92dB
Signal -to -Noise -Ratio: Mono: 95dB (IHF)
Stereo: 85dB (IHF)
Selectivity: 80dB DIN (+/-300 KHz, IF: super narrow)
95dB (+/-400 KHz)

Sony GT23 specifications

50 KHz tuning steps.
Usable sensitivity: Mono: 0.8uV (S/N 26 dB)
50dB Quieting Sensitivity: Mono: 15.8dBf
Stereo: 37.2dBf
Capture Ratio: 2dB
Image Rejection Ratio: 78dB
IF Rejection Ratio: 79dB
Signal -to -Noise -Ratio: Mono: 92dB (IHF)
Stereo: 63dB (IHF)
Selectivity: 80dB DIN (+/-180 KHz, IF: super narrow)
95dB (+/-360 KHz)

Blaupunkt RCR45 specifications :

50 KHz tuning steps.
Usable sensitivity: Mono: 0.72uV
56dB Quieting Sensitivity: Mono: 19.2dBf, 1.9uV
Stereo: 38.5dBf
Capture Ratio: 3dB
Image Rejection Ratio: 95dB
IF Rejection Ratio: 93dB
Signal -to -Noise -Ratio: Mono: 91dB (IHF)
Stereo: 75dB (IHF)
Selectivity: 80dB DIN (+/-138 KHz, IF: super narrow)
95dB (+/ -318KHz)

San Remo RD127
• Gerдt einschalten. Im Display wird ”CODE” angezeigt.

50 KHz tuning steps.
Usable sensitivity: Mono: 0.71uV (S/N 23dB)
47dB Quieting Sensitivity: Mono: 23.8dBf, 1.5uV
Stereo: 37.2dBf, 20uV
Image Rejection Ratio: 89dB
Stereo: 71dB (IHF)
Selectivity: 80dB DIN (+/-180 KHz, IF: super narrow)
95dB (+/-318 KHz)

Blaupunkt ACR3250 specifications :

50 KHz tuning steps.
Usable sensitivity: Mono: 0.73uV
56dB Quieting Sensitivity: Mono: 19.2dBf, 1.2uV
Stereo: 38.1dBf
Image Rejection Ratio: 95dB
IF Rejection Ratio: 96dB
Signal -to -Noise -Ratio: Mono: 93dB (IHF)
Stereo: 71dB (IHF)
95dB (+/ -318KHz)

Blaupunkt Acr3225 specifications :

50 KHz tuning steps.
Usable sensitivity: Mono: 0.71uV
Stereo: 38.2dBf
Capture Ratio: 1dB
Image Rejection Ratio: 94dB
Stereo: 72dB (IHF)
95dB (+/ -318KHz)

Milano RCR127, San Marino RCR127, Lugano RCR87, Porto RCR 87, San Diego DJ A
specifications :

50 KHz tuning steps.
Usable sensitivity: Mono: 0.77uV
56dB Quieting Sensitivity: Mono: 19.2dBf, 1.4uV
Stereo: 38.9dBf
Image Rejection Ratio: 97dB
Signal -to -Noise -Ratio: Mono: 91dB (IHF)
Stereo: 77dB (IHF)
95dB (+/ -318KHz)

--------------------

+Цитировать сообщение
сообщение 22.10.2009, 16:07
Сообщение #124

Гости

Частич. цитирование

Цитата(zvartoshu @ 22.10.2009, 14:52) *
Xdr fata in afta cu bp5501 - slab
a venit un bulgar in romania in zona unde masuram eu sarbii , cu antena cu tot ce aceva el pt dx, mi sa spus ca nu se aude nici gram de 100.4 TUPIZNICa cu tef6730 sau ce avea in el .

Pai, vorbeam de comparatie fata in fata. Cu aceeasi antena, in acelasi loc, la aceeasi H eff. etc. Omuletul scrie ca XDRul are sensibilitate extraordinara:

Цитата
The XDR-F1HD has the best sensitivity figures I've ever measured.

50-dB quieting sensitivity, mono 13.5 dBf
50-dB quieting sensitivity, stereo 13.5 dBf

The stereo sensitivity figure is not a typo. Noise is 50 dB down for an unmodulated 13.5-dBf stereo signal. This figure is at least 20 dB better than that of conventional tuners.

http://www.ham-radio.com/k6sti/xdr-f1hd.htm

Цитата(zvartoshu @ 22.10.2009, 14:52) *
[b]Blaupunkt ACR3250 specifications :

Stereo: 38.1dBf

Greu de crezut dar:

Цитата
The tuner does not have an RF amplifier.

Trebuie sa aiba si selectivitatea superba (apropo, videouri de la youtube cofirma asta):

Цитата
Adaptive digital IF filtering eliminates adjacent-channel interference in nearly all cases. The filter has extremely steep skirts and automatically adjusts its bandwidth for interference. It is much more effective than conventional ceramic filters and does not have their unit-to-unit variation that necessitates filter selection or tuned compensation for optimal performance. The symmetrical finite impulse response eliminates the group delay error that causes audio distortion in ceramic filters.

Conform graficelor, XDR e si mai selectiv decat BP - bw minimala e 80kHz in timp ce bp-ul are, din cate am inteles, cca 100khz. Rau ca n-ai cum se setezi manual valoarea BW in XDR indiferent de interferenta... In rest - parca e bun radioul...

Цитата
The SAF7730 provides 16 IF filters of various bandwidths for automatic selection. The 64-tap FIR filters use 16-bit coefficients. This graph shows the response of four of the filters, from the narrowest to the widest. Also shown is the response of a 180-kHz Murata ceramic, which the tuner uses as an IF roofing filter.

O mica corectie - BW de obicei se masura la nivelul de -3dB, nu? Atunci BW-ul minimal a lui XDR e cca 50kHz!

+Цитировать сообщение
zvartoshu
сообщение 22.10.2009, 20:32
Сообщение #125

Вставить ник
Частич. цитирование

Цитата(радиоманьяк reincarnated @ 22.10.2009, 16:07) *
Pai, vorbeam de comparatie fata in fata. Cu aceeasi antena, in acelasi loc, la aceeasi H eff. etc. Omuletul scrie ca XDRul are sensibilitate extraordinara:

Greu de crezut dar:

Trebuie sa aiba si selectivitatea superba (apropo, videouri de la youtube cofirma asta):

Conform graficelor, XDR e si mai selectiv decat BP - bw minimala e 80kHz in timp ce bp-ul are, din cate am inteles, cca 100khz. Rau ca n-ai cum se setezi manual valoarea BW in XDR indiferent de interferenta... In rest - parca e bun radioul...

O mica corectie - BW de obicei se masura la nivelul de -3dB, nu? Atunci BW-ul minimal a lui XDR e cca 50kHz!

Nu e greu de crezut , fa un pcb , baga un BF999 , iti zic eu cum sa se monteze tot ca am schema si cablajul lui ca l-am lut la oscilacop pe al meu pe 10.7 ca ma enerva cu haraiala si cu exactitatea , sti ca unele sunt nitel deformate din constructie . BUN . La tara eu auzeam constant asta la 30km de bucuresti , constantul semnalelor turcesti , 6Db era de ajuns . deci mosfet-ul de pe intrare este exagerat de puternic .
Separat sony are 98khz baza reala si 56 cea de multiplex , ori BW sa sfie setat in 60 trebuie sa aiba un filnal gen TEF .. asteas foarte severe la selectivitate .
Ce zici tu e pura comunicatie sa ai control digital al selectiviattii .AM vazut o singura data dar era statie de vorbit ce puteai sa setezi de la 30khz spre 5khz din meniu .

Deci pe final iti spun BF999 cade de amplificator in bp5501 / 5701 urmat de un tranzstor normal bf494 si dupa aia intra in TDA1574 , am urmarit schema de vreo 3 ori pana acu . Mai e ceva , sunt unic receptinator de dx langa 6.5KW emisi din 3 statii radio avand o antena cu 6 antene orientata spre antena mea de recpetie . radiourile blaupunkt au scrisa si testata recepia langa 500w , sau 700w ca ataloane sa se vada AGC cat se poate da de jos . Pe intrare pana in bf99 nu am dioda ACTUATOARE , ci un filtru de intrare co condesatoare inseriate si cateva puse la masa + 1 bobina , deci e calculat si para calculat asta ca sa nu se intermoduleze , pe langa asta m-am lacomit de 9 ori pana acu sa arat ca e real , am emis pirat vreo 8w la 2m de antena de receptie si semnalele invecinate nu se astupaui inecau sau sa capete brum .

Acum e acum , la sporadic , ce imi trebuei mie ca asta ador , imi trebuie AGC dublat , ori ce aveam pe vremuri aveam LA1140 , pe al aveam pe un pin iesirea de s/m si din ala puneam o rezistenta semireglabila ce imi modifica semnalul auzind semnalele slabe de pe spate . Acum la blaupunkt nu mai e asa ceva ca pe demodulator am Db metrul ,, smetru nu merge ca nu e pentru asa ceva . Eh acolo in el pe tda1574 am cautat pas cu pas und ese poate face marirea agc sa aud in plan semnalele slabe , pai eu aud pana si cioatele atmosferice cu el , daca aud reflexii peste mediterana ale ertu de la egip , deja pentru mine nu e la prima abatere . a
urmareste materiale sa intelegi cum merge , eu nu am cum sa laud aparatura pana nu scot semnale . Acum fac si paralela de ce radio masr de la egipt se auzea tare pe sporakdic si nu fluctua !

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/0/qGkIs2cQWDM asta e semnatura radio masr pe sporadic . evident e UNICA in orice material ca sta fara sa floscaie , evidnet cu filmu asta trezesti dx-erii sa iti zica .. mama a prins asta sporadic masiv .

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/2/ZoZSJhB3ILc ia de aici ERTU de la egipt pe TROPO .. 1600km ,a sta nici un radio nu mai scoate , decat seria blaupunkt , bag mana in namol de nu e asa .

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/9/nHbrO6jlq2M ia de aici noaptea de vara cum auzi si scatterele prin E layer .. sus de tot

--------------------

+Цитировать сообщение
сообщение 23.10.2009, 17:46
Сообщение #126

Гости

Частич. цитирование

Цитата(zvartoshu @ 22.10.2009, 20:32) *
Separat sony are 98khz baza reala si 56 cea de multiplex , ori BW sa sfie setat in 60 trebuie sa aiba un filnal gen TEF .. asteas foarte severe la selectivitate .

Din cate inteleg, filtrarea adaptiva se face in SAF7730 (software-driven DSP, cu softul proprietar al lui sony).

Цитата(zvartoshu @ 22.10.2009, 20:32) *
Ce zici tu e pura comunicatie sa ai control digital al selectiviattii .AM vazut o singura data dar era statie de vorbit ce puteai sa setezi de la 30khz spre 5khz din meniu .

Clar, alt nivel - alti bani. Dar e f.utila optiunea.

Цитата
Acum fac si paralela de ce radio masr de la egipt se auzea tare pe sporakdic si nu fluctua !
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/0/qGkIs2cQWDM asta e semnatura radio masr pe sporadic . evident e UNICA in orice material ca sta fara sa floscaie , evidnet cu filmu asta trezesti dx-erii sa iti zica .. mama a prins asta sporadic masiv .

Sa stii ca in 2007 (parca) am avut fix aceeasi experienta - toate emitatoarele dintr-un punct anumit in Egypt (Alexandria?) se auzeau ca statii locale fara niciun fading (jumate de ora sau chiar mai mult, nu mai tin minte). S-a receptionat pe sony st-sa3es. Ma gandeam ca fenomenul e legat de aceeasi paralela pe care se aflau Chisinaul si Alexandria... Dar Egypt prin tropo e cam straniu (water-path?) Totusi esti mai aproape de mare...

+Цитировать сообщение
zvartoshu
сообщение 24.10.2009, 4:36
Сообщение #127

Вставить ник
Частич. цитирование

Цитата(радиоманьяк reincarnated @ 23.10.2009, 17:46) *
Din cate inteleg, filtrarea adaptiva se face in SAF7730 (software-driven DSP, cu softul proprietar al lui sony).

Clar, alt nivel - alti bani. Dar e f.utila optiunea.

Sa stii ca in 2007 (parca) am avut fix aceeasi experienta - toate emitatoarele dintr-un punct anumit in Egypt (Alexandria?) se auzeau ca statii locale fara niciun fading (jumate de ora sau chiar mai mult, nu mai tin minte). S-a receptionat pe sony st-sa3es. Ma gandeam ca fenomenul e legat de aceeasi paralela pe care se aflau Chisinaul si Alexandria... Dar Egypt prin tropo e cam straniu (water-path?) Totusi esti mai aproape de mare...

pai normal ca sa fie alti bani alta distratie dar sti ca poti controla selectivitatea cand e nevoie mare si urgenta !
S3 as .. pe langa ce am eu e gunoi , intrebal pe userul dxfmromania din youtube , am testat in acelas punct ,acelasi loc ,aceeasi antena ,
eu aveam in campie 88.8 feleacul de pe cluj , aveam 100.4 tupiznica , el abia daca zarea ceva in spate pe pureci .. deci vax .. nu se merita tunerul asta sa faci dx cu el .. never!

Pai daca e so luam la purecat 88.7 arabesc rupea la modul BARBAR afara daca cu un radio front end de 1.2µV luam cu o sarma de 32cm semnalul de la al quahirah .. uite aici film .. sa nu exageram era cate un fenomen de ziceai ca antenele lor vin deasupra la romania ..

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/9/R85yFYWOX3Q uite aici masr luat cu sarma cioata

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/0/O2W9CbVQOIY aici vezi sporadicul ce facea la radiouri si cum venea SBO 2 latakya sau siria 2 .. cum e la noi romania cultural .. mocking.gif minutul 7 si 8 sec e minutu de unde incepe distractia cu decibelajele extreme ..
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/1/ePvGgk4CqHE statie locala facuta zob de reka .. si stau la 3.5km de statie .. biggrin.gif morning.gif
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/6/B4LRwf-XMpQ alta tranta . aici nu aveam cum sa filmez cu camera si radio legat de pc .. ca nu aveam spatiu mocking.gif

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/4/lU0-E_gH_mo asta e acum recenta ..
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/se.../10/VzwZTpSxE2w ertu live la tara .. asta reflexie ce a busit tgrt cand venea bine .. hihihi .. yo9hzn a auzit prin telefon ..
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/9/uavhwBu8bwc asta e film cu dedicatie . sa vada lumea ca reflexia asta apare de nebuna cand ii se pune pata !

apropo sa sti ca in bulgaria erua spre burgas 2 oameni ce aveau aparate cu scala cu mos-fet pe ele , eh astia luau un coran iordanian pe vremea aia , unu a vorbit cu un amator din liban peste turcia , eh comunismu sa nu ridice in slavi pe cei cu receptiile la unu l-a facut zob licenta si i-a luat toata aparatura si celor 2 ia obligat barbareste sa nu se auda nici un curan de peste mare si ca este turc de geamie ca altfel raman fara case .. vremurile de odinioara .
in romania avem deja un om invarsta ce ne povestea ca in 2001 a auzit georgieni in cadrilaterul romanesc langa adamclisi si mai ales arabi , cica la el ca nu e ceva spectaculos asta daca ai sensibilitate si AGC dat sus pe radio .. e normal ca auzi cele mai mici deschideri .
ANC comunicatia roman .. stand la vorba pe vremea lui 2007 auzisem ca ei cum ies in afara bucurestiului cu aparatura lor aud turci incontinuu slab sau instabil .. AM iesit si eu cu radio si m-am saturat de turci .. deja astia dupa cum latra in fiecare zi .. e ceva normal si nu anormal .

separat pentru all dx pe perioada asta

propagation in south romania styart at 17:48 PM in date 23/10 . In this moment propagation at 03:58 24/10 conbtinue at unstable level .
Signals received :
88.7 varna dobrich [maraton]
90.4 targoviste bul [maraton]
90.6 zu topolog [maraton]
92.9/105.0 rra/oltenia novaci [ continous at high level]
93.0 scatters canakkale tr D layer
93.2 scatters darik kardjali D layer
94.0 maraton at low medium level voces oltenita
94.4 fm plus coninous [maraton] signal medium
101.1 voces campi 3 hours incoerent reception
101.6 focus duolovo [ incoerent reception 1 hour maixm 24 minutes]
104.3 maraton dobrich signal up low , medium , medium high with corect PS's in rds
105.6 STILNOE ukraina sevastopol .. low and unstable with distorsion at reception [ low deviation + high compression audio]
106.4 galati rra - maraton
107.7 darik dobrich [ maraton and in other few moments signal add incoerence
107.7 micul samaritean victorian [signal received maxim 2 hours and at incoerent level]

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/u/2/8l51YsnMUIs stilnoe
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/u/1/O1Ii5caBF_0 exception .. TURK zonguldak maxim 38 min near multiplex HD transmitter 500w
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/u/4/LHSwL9SbuRs propagation at anormaly time to open .. look at capture !

--------------------

+Цитировать сообщение
zvartoshu
сообщение 24.10.2009, 16:45
Сообщение #128

Вставить ник
Частич. цитирование

dobrich

asa s-a vazut toata noaptea , exeptand momentul de intro si ala de color

asta e faza totala

acum pana sa fie color cum se vedea CH28 dobrich

CH26 galati ziua

--------------------

+Цитировать сообщение
сообщение 26.10.2009, 19:50
Сообщение #129

Гости

Частич. цитирование

Цитата(zvartoshu @ 24.10.2009, 4:36) *
pai normal ca sa fie alti bani alta distratie dar sti ca poti controla selectivitatea cand e nevoie mare si urgenta !

Stiu, ca BW-ul meu preferat e 30kHz :-)
Parca aparatului i se ridica drastic sensibilitatea...

S3 as .. pe langa ce am eu e gunoi , intrebal pe userul dxfmromania din youtube , am testat in acelas punct ,acelasi loc ,aceeasi antena ,
eu aveam in campie 88.8 feleacul de pe cluj , aveam 100.4 tupiznica , el abia daca zarea ceva in spate pe pureci .. deci vax .. nu se merita tunerul asta sa faci dx cu el .. never!

Am zis eu ca ST-SA3 e bun pt DX? L-am cumparat cu totul in alte scoupuri (hi-fi sony sound :-) mentionandu-l cu intentia de a demonstra cat de tare propaga egypt-ul atunci fiind receptionat stabil si de sony obisnuit 'home-audio' :-)
Intrebam de comparatie XDR cu BR 'in acelas punct ,acelasi loc ,aceeasi antena', nu de ST-SA3 cu BR ca e clar rezultatul :-)

Pai daca e so luam la purecat 88.7 arabesc rupea la modul BARBAR afara daca cu un radio front end de 1.2µV luam cu o sarma de 32cm semnalul e la al quahirah .. uite aici film .. sa nu exageram era cate un fenomen de ziceai ca antenele lor vin deasupra la romania ..

http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/search/9/R85yFYWOX3Q uite aici masr luat cu sarma cioata

Magnum-ului tau tre spalata mutra lui murdara, cred ca merita :-)
Si ce - vara asta am reusit sa prind un sporadic pe mobilul meu - nimic socant...

apropo sa sti ca in bulgaria erua spre burgas 2 oameni ce aveau aparate cu scala cu mos-fet pe ele , eh astia luau un coran iordanian pe vremea aia , unu a vorbit cu un amator din liban peste turcia , eh comunismu sa nu ridice in slavi pe cei cu receptiile la unu l-a facut zob licenta si i-a luat toata aparatura si celor 2 ia obligat barbareste sa nu se auda nici un curan de peste mare si ca este turc de geamie ca altfel raman fara case .. vremurile de odinioara .

uf, suna ca poveste veche, sau 'fairytale' ('sa ramana fara case', 100 ani de inchisoare sau impuscati in fata locului, etc.) :-) Traiam si eu in vremurile alea 'totalitariste' asa ca 'no bullshit'. Da, am fost invitat si eu de 'organele' (au vrut sa discute de ce ma intereseaza Radio Liberty ca le trimisesem cateva rapoarte de receptie - am raspuns ca ma intereseaza doar aspectul tehnic, adica faptul receptionarii, nu contunutul programelor lor cu propaganda 'bourgeois' si... voila. Nicio problema, nimeni nu mi-a luat aparatul de radio sau casa. Nici parintii nu au fost anuntati :-).

+Цитировать сообщение
zvartoshu
сообщение 26.10.2009, 21:48
Сообщение #130

Вставить ник
Частич. цитирование

nu ma asteptam de la tine sa primesc asemenea raspunsuri ! sincer

--------------------

+Цитировать сообщение

97 страниц V  « < 11 12 13 14 15 > »