![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
|
|
Moderator sectia Terestrial Ro ![]() ![]() ![]() Группа: Продвинутые пользователи Сообщений: 1338 Регистрация: 25.6.2008 Пользователь №: 5704 Спасибо сказали: 182 раза Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
sunt un mare admirator al acestor receptii ! Vreau sa ma ajutati si pe mine prin postarea de semnale ce se receptionaea sporadic , sa va ajut sa aprem si noi romanii si voi moldovenii la listele oficiale @skywaves si fm altervista cu tarile noastre .
va trebuie urmatoarele pentru cei ce fac receptie : radio cu rds , o antena daca se poate externa sau pe balcon , televizor ce raspunde bine la selector in canalele E2- E4 , R1 - R4 , multumesc Posted after 1 hour 59 minutes 40 seconds: Цитата FABRIZIO Ciao a tutti, ora и sparita l'Ucraina e arriva bene la Moldavia, per esempio su 67.58 Antena C,Straseni (Strasheny) (ST) Fabrizio Sporadicul din aceasta noapte !!! this mesaje receive at 22:43 .. in romania the frist opening sporadic in this night start at 22:32 with a unid france signal in 87.8mhz ! :clap: -------------------- ![]() Спасибо сказали: |
|
|
![]() |
![]()
|
||
Moderator sectia Terestrial Ro ![]() ![]() ![]() Группа: Продвинутые пользователи Сообщений: 1338 Регистрация: 25.6.2008 Пользователь №: 5704 Спасибо сказали: 182 раза Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
mai intai cu shema originala cea care e franjuri .. adica emitoarele sunt prinse la + ... hahaha
daca ai orcad dai simulare sa vezi ce ![]() ![]() schema modificata e cea de la ampu turc . Stai ca o screm acu . pe hartie ca pe orcad trebuiesa o fac originala sa nu o tunez ca cea care o am pe cel de pe punctul de lucru al meu http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/a/u/0/3bUjo-Im5VM -------------------- ![]() |
|
|
||
![]()
|
|
Romanian TV/radio DXer ![]() ![]() Группа: Резидент Сообщений: 123 Регистрация: 1.12.2009 Из: Bucuresti - Iasi Пользователь №: 11614 Спасибо сказали: 128 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
... buna din nou,
Nu pot sa spun sunt as in electronica si ca sunt cel mai priceput... totusi daca ma uit bine la schema originala chiar nu pot sa inteleg cum functiona acest amplificator ![]() In primul rand ce cauta R2 si R3, din emitoarele celor 2 tranzistoare, conectate la potentialul V+ ... de ce ??? ![]() ... anyway, ce-a fost a fost ... acum sa vedem schema "tunata" ![]() p.s. in afara de bfp67, si 2sc3355 ce alte tranzistoare cu zgomot mic poti recomanda ? merci |
|
|
![]()
|
|||
... buna din nou, Nu pot sa spun sunt as in electronica si ca sunt cel mai priceput... totusi daca ma uit bine la schema originala chiar nu pot sa inteleg cum functiona acest amplificator ![]() In primul rand ce cauta R2 si R3, din emitoarele celor 2 tranzistoare, conectate la potentialul V+ ... de ce ??? ![]() ... anyway, ce-a fost a fost ... acum sa vedem schema "tunata" ![]() p.s. in afara de bfp67, si 2sc3355 ce alte tranzistoare cu zgomot mic poti recomanda ? merci asta am vazut si eu , daca citesti mai sus si eu m-am uitat cum se conecteaza emitoru prin cond la masa ![]() uite aia de la turci si aia mica ce am pus-o in cutia de metal ![]() si aia mica deci cum se dadea teapa? emitoarele la masa prin cond ? ooo ce bine -------------------- ![]() |
||
|
|||
![]()
|
|
http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/a/u/0/r3XC61TnVD0 de ultima ora , fenomenul de depolarizare s-a reasternut .. e grav daca scade de la 36dB cat are stil fm sub 53dB deci sus in aer e un ditai mosntru de nor si pe sub el aer inghtat si ceata .. sin partile marioarei unda radio !
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Romanian TV/radio DXer ![]() ![]() Группа: Резидент Сообщений: 123 Регистрация: 1.12.2009 Из: Bucuresti - Iasi Пользователь №: 11614 Спасибо сказали: 128 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
buna din nou zvartoshu':
din cate vad pentru ambele scheme, inductantele sunt bobinate pe un diametru de "fi" 4, dar nu ai spus nimic de diametrul conductorului. Banuiesc ca este vorba de CuEm 0.5, asa-i ? Ai incercat vreuna din scheme si cu alte tranzistoare? Sau mai bine zis : crezi ca ar fi ceva sanse de reusita cu tranzistoare mai slabute dpdv al parametrilor, (zgomot, ft)? Ma gandesc la faptul ca nu toti avem la indemana prin casa bfp67, si am dori sa folosim ceea ce avem (BFY90, BFR91A, etc...). Nu am tot timpul la dispozitie, si cel putin acum iarna, din cauza serviciului am extrem de putin timp de acordat, incercarilor. merci anticipat si toate cele bune. |
|
|
![]()
|
|
buna din nou zvartoshu': din cate vad pentru ambele scheme, inductantele sunt bobinate pe un diametru de "fi" 4, dar nu ai spus nimic de diametrul conductorului. Banuiesc ca este vorba de CuEm 0.5, asa-i ? Ai incercat vreuna din scheme si cu alte tranzistoare? Sau mai bine zis : crezi ca ar fi ceva sanse de reusita cu tranzistoare mai slabute dpdv al parametrilor, (zgomot, ft)? Ma gandesc la faptul ca nu toti avem la indemana prin casa bfp67, si am dori sa folosim ceea ce avem (BFY90, BFR91A, etc...). Nu am tot timpul la dispozitie, si cel putin acum iarna, din cauza serviciului am extrem de putin timp de acordat, incercarilor. merci anticipat si toate cele bune. la bfy90 abia daca simti ceva la bfr90 e noise peste semnal util la bfr96 ai semnal cat de cat bun cu putin noise Bobinele sunt CUEM 0.4MM pe acelasi diametru toate -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Buna din nou Zvartoshu,
am o intrebare pentru tine si ar fi dragut daca mi-ai putea da o solutie. Cum reusesti sa scapi de pertubatiile pe care le produce CATV? Eu personal sunt abonat la unul din marii provideri de CATV si net din Romania (fara nume ca nu-i frumos), si pot sa-ti spun ca nivelul semnalului ce intra in casa este foarte mare. Ca si exemplu iti pot spune ca scotand mufa din selectorul TV-ului, si indepartandu-ma de TV la vreo 3-4 m, imaginea inca se mai vede pe ecranul cinescopului. Chestia asta e suparatoare mai ales in UHF. Desi ne vrem o tara civilizata am observat ca se moduleaza la greu canalele din UHF (21-69) in timp ce canalele din superbanda sunt libere. Cel putin la mine S25-S41 sunt total neocupate. Din cauza asta multe din canalele tv transmise clasic sunt pline de perturbatii si e foarte frustrant. Chiar si in cazul unor emitatoare puternice gen E32 (Moldova1) sau E29(Prime), fara o orientare directa a antenei nu scapi de perturbatii. Curios lucru este faptul ca pe canalele emitatoarelor locale(gen PROtv, TVR-urile, Antena1) nu se moduleaza nimic, deci se poate. Ma-ntreb daca cei care lucreaza in acest domeniu , sunt atat de ignoranti incat sa nu stie ce se poate si mai ales ce nu se poate receptiona prin eter. In concluzie ai vreun leac pt asa ceva ? Eu personal am obtinut cele mai bune rezultate, scotand cablul tv din selector, ducand-ul cat mai departe de el, si simuland sarcina cu o rezistenta de 75 de ohmi. Altfel..... nu stiu! Poate imi poti oferi tu vreun ajutor. Merci. |
|
|
![]()
|
|
Buna din nou Zvartoshu, am o intrebare pentru tine si ar fi dragut daca mi-ai putea da o solutie. Cum reusesti sa scapi de pertubatiile pe care le produce CATV? Eu personal sunt abonat la unul din marii provideri de CATV si net din Romania (fara nume ca nu-i frumos), si pot sa-ti spun ca nivelul semnalului ce intra in casa este foarte mare. Ca si exemplu iti pot spune ca scotand mufa din selectorul TV-ului, si indepartandu-ma de TV la vreo 3-4 m, imaginea inca se mai vede pe ecranul cinescopului. Chestia asta e suparatoare mai ales in UHF. Desi ne vrem o tara civilizata am observat ca se moduleaza la greu canalele din UHF (21-69) in timp ce canalele din superbanda sunt libere. Cel putin la mine S25-S41 sunt total neocupate. Din cauza asta multe din canalele tv transmise clasic sunt pline de perturbatii si e foarte frustrant. Chiar si in cazul unor emitatoare puternice gen E32 (Moldova1) sau E29(Prime), fara o orientare directa a antenei nu scapi de perturbatii. Curios lucru este faptul ca pe canalele emitatoarelor locale(gen PROtv, TVR-urile, Antena1) nu se moduleaza nimic, deci se poate. Ma-ntreb daca cei care lucreaza in acest domeniu , sunt atat de ignoranti incat sa nu stie ce se poate si mai ales ce nu se poate receptiona prin eter. In concluzie ai vreun leac pt asa ceva ? Eu personal am obtinut cele mai bune rezultate, scotand cablul tv din selector, ducand-ul cat mai departe de el, si simuland sarcina cu o rezistenta de 75 de ohmi. Altfel..... nu stiu! Poate imi poti oferi tu vreun ajutor. Merci. Prima chestie simpla , cauta o camera fara cablu si in afara de astafiderul sa fie in afara fireleor de antena prin cablu . 2 la mana pe schema spre iesire e bobina aia lunga , eh pe langa ea in partea spre tz pui un 1p . si mai tai ff putin din ele . EU am F11 in casa de la cablu si distribuiti sunt 68.7dB pe capat de fir . deci ca sa scap de ele , am schibat structura si am tras cablul pe dupa camera si asa mai departe , nu agat decat ff vag semnalul de pe cablu in zonele unde ele sunt pe capat de aplificare , ex S17 si E22 asteas maxime intruna , mai e S2 parca si ala foarte tare . Faza cu ignoranta nu tine de ei , tine de cei mari , aia mari trebuie tie ca rds-ist sau upc-ist sa ai semnal maxim daia e politica acestui CATV implementata , pe ei nu ii mai intereseaza analogul ca iti da ei cablu .. asa imi cantau mie . daia ![]() == ==== = = = ========================= = = = = http://www.youtube.com/user/zvartoshu#p/a/u/0/oYmNP5-Z2zg ![]() Syria tv E3 3 element antena directive -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
...am inteles ce-mi zici dar din nefericire nu prea merge
![]() Am deconectat cablul tv de la intrarea in apartament, caci la mine providerul te conecteaza de la usa printr-o mufa de prelungire. In felul acesta nu mai este zare de semnal pe fiderul din casa. Totusi dupa ce am reconectat antena de UHF (Yagi, 10 elemente dimensionata in zona E40-E45), situatia e neschimbata. Am facut o sursa variabila cu LM 317, si cand scad tensiunea de alimentare (undeva spre 7 volti), deci implicit si castigul amplificatorului, incep sa dispara unele din canalele receptionate prin cablu. Am constatat orecum o imbunatatire cand am intors antena invers. In fata mea am un imobil de 4 nivele, si semnalul se reflecta din el. Partea nasoala este ca nu pot scapa de toate "dublurile" de imagine, ca atunci cand antena e directionata direct catre emitator....... |
|
|
![]()
|
|
...am inteles ce-mi zici dar din nefericire nu prea merge ![]() Am deconectat cablul tv de la intrarea in apartament, caci la mine providerul te conecteaza de la usa printr-o mufa de prelungire. In felul acesta nu mai este zare de semnal pe fiderul din casa. Totusi dupa ce am reconectat antena de UHF (Yagi, 10 elemente dimensionata in zona E40-E45), situatia e neschimbata. Am facut o sursa variabila cu LM 317, si cand scad tensiunea de alimentare (undeva spre 7 volti), deci implicit si castigul amplificatorului, incep sa dispara unele din canalele receptionate prin cablu. Am constatat orecum o imbunatatire cand am intors antena invers. In fata mea am un imobil de 4 nivele, si semnalul se reflecta din el. Partea nasoala este ca nu pot scapa de toate "dublurile" de imagine, ca atunci cand antena e directionata direct catre emitator....... haha cata bulgarie luata ca popou al luat eu in perioada asta .. deja am invatat lectia , cu fata spre bulgaria iau dar ca cizma ! reflexiile si uif-ul ! _____________________________________________________ http://img37.imageshack.us/slideshow/webpl...id=p1140080.jpg pictures from syria tv -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Текстовая версия | Сейчас: 22.2.2025, 21:41 |