![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
|
|
Местный активист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Главные администраторы Сообщений: 19469 Регистрация: 11.9.2004 Пользователь №: 11 Спасибо сказали: 10370 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
Молдова-1.
![]() Телерадио Молдова. Телеканал в нашем реестре - http://www.frocus.net/main.php?lng=ru&...mp;ch_id=1102#1 Онлайн - http://www.trm.md/ro/tv-on-line/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Активный писатель ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Продвинутые пользователи Сообщений: 4568 Регистрация: 11.8.2008 Пользователь №: 6261 Спасибо сказали: 4451 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
Цитата ![]() Activitate profesională: Din noiembrie 2011 deschide Şcoala de televiziune pentru copii, adolescenţi şi tineri (prima şcoală de acest gen din Republica Moldova); 2009-2011 - producător general la postul de televiziune CTC TV Dixi Media; 2005-2009 – deputat în Parlamentul Republicii Moldova (legislatura a 16-a), membru al Comisiei parlamentare pentru cultură, învăţământ, mass media, tineret, sport şi turism; membru supleant al APCE; 1992-2004 – realizator, producător şi prezentator tv la Compania “Teleradio Moldova”; redactor la revista „CAPITALA magazin”; 1983-1992 – prezentator tv la Compania “Teleradio Moldova”. http://scoalatv.md/ |
|
|
Гость_Stitch_* |
![]()
|
Гости Частич. цитирование ![]() |
Как посмотришь на CV претендентов (как настоящих, так и прошлых) - так все такие козыри дивные, прям выставка достижений народного образования с много-годовой практикой оттачивания навыков проедания грантовских денег в различных очень нужных NGO...
А как включишь телек на канале М1 так сразу понимаешь (хотя даже понимать не надо - тебе это настойчиво демонстрируют), что результат работы этих "кадров" - пшик. Начальники паравозных гудков. Причем внезависимости от количества "образований" или заведений... или сложности избрания "нащальника радива или телевизиуни" посредством Наблюдательного совета... |
|
|
![]()
|
|
Активный писатель ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Продвинутые пользователи Сообщений: 4568 Регистрация: 11.8.2008 Пользователь №: 6261 Спасибо сказали: 4451 раз Вставить ник Частич. цитирование ![]() |
Сейчас на Moldova1 хокей, прямой эфир из Тирасполя
|
|
|
Гость_Stitch_* |
![]()
|
Сейчас на Moldova1 хокей, прямой эфир из Тирасполя С чьими либо логотипами? Или картинка чистая? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Цитата Directorul postului Moldova 1 nu a fost ales ![]() Niciunul dintre candidaţii la funcţia de director al postului de televiziune Moldova 1 nu a acumulat numărul necesar de voturi, în cadrul şedinţei din 8 mai a Consiliului de Observatori (CO) al Companiei „Teleradio-Moldova”. La ședința-concurs, au fost prezenți 5 membri ai CO, iar candidații pot fi aleși doar prin aprobarea cu 5 voturi. În turul doi au trecut doi candidați. Pentru actualul director adjunct de la Moldova 1, Efim Josanu, au votat 3 membri CO. Reporterul ProTV București, Vitalie Cojocari, a acumulat 2 voturi. Eugeniu Rîbca, președintele CO, a declarat pentru trm.md că nu este stabilit un termen pentru anunțarea unui nou concurs. În acest sens, va aștepta opinii și sugestii din partea membrilor CO, iar decizia finală se va lua în cadrul ședinței publice a consiliului. La concursul pentru funcţia de director al postului public Moldova 1 s-au înscris 12 candidați. La şedinţă nu s-a prezentat Ghenadie Vasilache, iar Nicu Scorpan s-a retras din cursă înainte ca decizia să se supună votului, pe motiv că membrii CO ar favoriza unii concurenți. CV-urile şi proiectele de intenţie ale candidaților sunt plasate pe pagina oficială a IPNA Compania „Teleradio-Moldova”. Candidaţii au fost plasați în ordinea înregistrării dosarelor. Ședința a fost publică și transmisă pe site-ul trm.md. http://trm.md/ro/social/directorul-postulu...nu-a-fost-ales/ |
|
|
Гость_Stitch_* |
![]()
|
Это на фото - кандидаты за зарплатой?
|
|
|
![]()
|
|
Цитата Moldova 1, povestea sinceră a unui concurs Un concurs aranjat? De ieri toată lumea mă întreabă ce se mai întâmplă cu Moldova 1? Cine a rămas director? De ce m-am implicat? Ce s-a întâmplat de fapt şi de drept în concursul pentru alegerea unui director? Ce voi face mai departe? Ca să răspund la toate întrebările, în cele ce urmează, voi încerca să povestesc cum s-a desfăşurat concursul. Alfaţi în continuare detalii ce nu s-au văzut pe privesc.eu, pe site-ul trm.md, pe bloguri, la Mesager. Să începem în ordine cronologică. - După o noapte de nesomn - am venit cu microbuzul de la Bucureşti, trenul, care mi-ar fi permis să dorm liniştit, a fost pe neaşteptate anulat, dar asta este o temă pentru alt articol - în sfârşit, am ajuns la Casa Radio, etajul 5. Am intrat, iar privirile care s-au întors spre mine s-au umplut de nedumerire. Unii se întrebau, oare cine mai este şi ăsta? Alţii, dimpotrivă, au găsit răspuns la o dilemă: aha, deci acest Vitalie Cojocari! Ei credeau că cel care şi-a depus dosarul este şeful departamentului de marketing de la TRM şi nu cel care scrie aceste rânduri. Avem aproape acelaşi nume. Confuzia a fost atât de mare, încât până şi cei care îmi citesc blogul sau mă ştiu de la televizor nici prin cap să le treacă faptul că aş putea renunţa la cariera mea din România pentru Moldova 1. Oricum mica surpriza produsă de prezenţa subsemnatului în Casa Radio s-a topit extrem de repede în discuţiile care animau holurile. Îmi permit să-l citez pe Mircea Surdu. Mi-a dat acceptul pentru asta. Dânsul susţinea înainte de începerea concursului, că ar fi primit o scrisoare, un fel de email anonim, în care câştigător sigur era dat domnul Efim Josanu. Pentru el s-ar fi tras sforile. Aşa că, îmi explica Mircea Surdu, concursul la care tu, Vitalie, participi nu este decât un spectacol pentru angajaţii TRM. - Tinereţe fără… şanse ori cât de tânăr are voie să fie un profesionist în Moldova? Şi a început concursul. Erau 12 concurenţi anunţaţi. Au venit 11. Eu eram cel mai tânăr. Am 28 de ani, iar seniorul grupului era chiar domnul Josanu, 65 de ani. Am aflat ulterior că acesta este principalul meu dezavantaj: tinereţea. Dar să nu grăbesc lucrurile şi să revenim la primii candidaţi care începuseră să-şi prezinte proiectele. Nu vreau să supăr pe nimeni. Sunt sigur că în cazul unui profesionist desăvârşit vârsta nu contează. Sunt de părere că profesionalismul nu are mulţi ori puţini ani, are doar carenţe. Aşadar, să facem abstracţie de anii de naştere pe care îi prezentau în CV-uri antevorbitorii mei şi să judecăm ceea ce spuneau. - Cineva a promis că va şti cum să ceară bani de la Guvern pentru televiziune. Altcineva a ţinut o prelegere în care a dezvoltat filosofia sa de viaţă. Apoi un alt concurent a disecat pentru cei prezenţi în sală câteva proverbe chinezeşti. Încă cineva a vorbit despre cărţi şi a ţinut să explice sursa curajului său de a depune dosarul în concurs. Dar să nu credeţi că nu au atins în discursurile lor şi problematica televiziunii naţionale. Dimpotrivă. Toţi au fost de acord că M1 este într-o situaţie proastă şi că trebuie de făcut ceva pentru a schimba situaţia. Din păcate le expirase timpul şi nu au intrat în detalii. - Cum văd modernizarea televiziunii naţionale Venise rândul meu. Am încercat să-mi structurez discursul pe două paliere: unu, ce probleme există în televiziunea naţională şi doi, ce soluţii propun. Am vorbit despre lipsa de comunicare între subdiviziunile televiziunii. Am vorbit despre faptul că un director trebuie să vorbească cu angajaţii, să ceară rapoarte, să organizeze şedinţe cu producătorii. Am explicat că o televiziune modernă trebuie să aibă un departament propriu de marketing care să participe la toate şedinţele, să sudeze şi să promoveze produsele televiziunii. Am vorbit şi despre elementele din televiziunea modernă care nu sunt prezente la Moldova 1: o emisiune de divertisment înainte de jurnalul de la ora 19.00, o emisiune de umor calitativ. Lipsesc transmisiunile în direct la Mesager, iar acest lucru este strigător la cer. Lipsesc emisiunile filmate în spaţiul public, fără acele decoruri plicticoase cu care, din păcate, ne-am obişnuit. - Apoi am vorbit despre bani. Bani pe care, pur şi simplu, cei de la departamentul de marketing, acel departament condus de tizul cu care am fost confundat, nu reuşesc să-i aducă în televiziune în ciuda ratingului bunişor. Moldova 1 este pe locul 2 la nivel naţional. De aceea am susţinut crearea unui departament de marketing doar al televiziunii şi despărţirea Moldova 1 de Radio. Am mai spus că Moldova 1 nu este deloc pregătită de Jocurile Olimpice: mi s-au plâns unii colegi din televiziune. Şi încă ceva, am precizat o chestie extrem de importantă - că respect extrem de mult trecutul. Am crescut cu Moldova 1 şi este păcat să comparăm televiziunea de astăzi cu cea sovietică. Televiziunea sovietică producea emisiuni de calitate superioară. Paradoxal, dar pe timpul televiziunii sovietice Moldova 1 limba română era vorbită corect. De altfel, în tot discursul am evitat să filozofez şi am avut dreptate, ceea ce am spus a suscitat interes, iar membrii Consiliului de Observatori m-au asaltat cu întrebări. Au vrut să ştie multe lucruri. Nu vă plictisesc, vedeţi mai multe pe privesc.eu. - Poate o să fiu acuzat de lipsă de modestie, dar să ştiţi, încerc, pe cât pot, să mă detaşez de persoana mea şi să fiu obiectiv în redarea evenimentelor. O să derulez pe repede înainte şi o să ajung la votare. Acolo unde apele s-au împărţit. Domnul Rîbca a apreciat discursul şi ideile subsemnatului, dar mi-a explicat de ce tinereţea mea nu-i permite să mă voteze aşa că a ales “experienţa”, pe domnul Efim Josanu. A urmat doamna Cucereanu, care însă a vrut exact contrariul, idei noi, proaspete într-o televiziune de naftalină şi mi-a dat votul. Doamna Prodan a pendulat între mine şi domnul Josanu. A spus că vrea reforme în televiziune, că reformele trebuie să continue şi… l-a votat pe domnul Josanu. Doamna Lozinschi a vorbit puţin, dar a spus că îşi doreşte un suflu nou în această echipă, aşa că şi-a dat votul pentru mine. A urmat domnul Ţapeş, care a încercat să ne explice de ce e fericit inginerul de sunet, el numără până la 3 când îşi face setările. În schimb, domnia sa a numărat până la 11 şi îi vine greu să aleagă. Totuşi merge pe mâna… domnului Efim Josanu. - Moldova fără preşedinte 2 ani şi jumătate. Moldova 1 fără director 2 luni şi jumătate Urma o nouă rundă de alegeri. Membrii Consiliului de Observatori s-au retras pentru 10 minute. În schimb, eu m-am apropiat de domnul Josanu. “Vă felicit”, îi întind mâna. “Nuuu”, se retrage domnia sa. “Eu nu am câştigat”, îmi spune dânsul uşor euforic. Zic, “domnule Josanu, vă felicit doar pentru că aţi ajuns în finală, nu se ştie cine va câştiga”. A acceptat mâna întinsă. Mi-am permis apoi să-i dau câteva sfaturi referitor la comentariile meciurilor de fotbal. Dânsul este acum director interimar al televiziunii, iar în calitate de jurnalist sportiv ar trebui să înţeleagă, e nevoie de o primenire urgentă în rândul celor care asasinează limba română în direct la televizor. Mi-a răspuns senin că alţii mai buni nu are de unde să ia. L-am întrebat, dacă din 4 milioane de locuitori câţi are Moldova i-a găsit pe cei mai buni? Apoi i-am propus câteva variante: un liceu, o facultate unde cu siguranţă o să găsească vorbitori de limba română şi amatori ai sportului rege. Doi, să ia un comentator de la Radio Moldova, că tot sunt în aceeaşi barcă. Mi-a promis că va rezolva problema. - Între timp pauza se lăţea. 10 minute au devenit 20, apoi 30, apoi 45. Când au intrat în sală, membrii Consiliului de Observatori păreau fierţi. Domnul Rîbca era vizibil deranjat de situaţie. Părea foarte obosit şi, cum se întâmplă rar cu domnia sa, începuse să încurce nume, cifre. Mie, de exemplu, mi-a zis Cebotari în loc de Cojocari. Pe rând, candidaţii rămaşi în joc au fost chemaţi în faţa microfonului să-şi mai expună o dată punctele de vedere referitor la dezvoltarea televiziunii. Domnul Josanu a spus că intenţionează să promoveze sportul din sate la televiziune. A fost ciudat să văd că membrii CO au fost interesaţi să afle părerea domnului Josanu referitor la ideile din proiectul meu. Mi-a venit şi mie rândul. Le-am mulţumit respectuos pentru vot celor două doamne. Domnului Rîbca i-am explicat apoi că am suficientă experienţă în ciuda vârstei. I-am argumentat că am şi spirit de manager, de administrator deşi, există un mare paradox aici: directorul televiziunii Moldova 1 nu are pârghii suficiente pentru a fi un administrator deplin în curtea sa. El este mai mult “un administrator de creaţie”. I-am şi citit din Codul Audiovizualului un articol în acest sens. Şi de data aceasta mi-a arătat cât se poate de clar că nu este de acord cu ce îi spun şi nu a votat pentru mine. Nici domnul Ţapeş, nici doamna Prodan. Motivul: sunt prea tânăr. Un argument în faţa căruia nu pot decât să zâmbesc ironic. Le-am mai spus atunci că îi înţeleg: conducerea din ultimii doi ani a doamnei Angela Sârbu le-a lăsat un gust amar. La numirea în funcţie a creat o aşteptare că lucrurile se vor schimba, aşteptare care s-a transformat într-o mare dezamăgire. Domnul Rîbca mi-a confirmat voalat că am dreptate. Se pare că nu mai are încredere în tineri. Oricum şi a doua rundă s-a încheiat fără niciun rezultat. Vitalie Cojocari - 2 voturi. Efim Josanu - 3 voturi. Ca să fi câştigat, cineva dintre noi trebuia să acumuleze 5 voturi. De pildă, eu trebuia să-i conving pe toţi. - Despre presiuni politice şi adevărata bărbăţie… a femeilor Din surse demne de încredere ştiu că în lungă pauză înainte de finală, cele două doamne din CO au fost persuadate fără succes să-şi schimbe opţiunea. Au rezistat, însă. Se confirma parţial ce vorbea Mircea Surdu. Nu sunt un detractor al persoanelor vechi, cu experienţă. Îmi place să lucrez cu profesionişti buni. Am zis, profesionistul nu are vârstă, doar dorinţă de muncă. Intuiesc, nu vârsta mi-a jucat festa. Discursul, proiectul meu chiar a animat atmosfera destul de plictisitoare în timpul concursului. Ştiu că există presiuni uriaşe asupra CO. Pentru mine este evident. Nu am ce să le reproşez celor care nu au votat pentru mine. Am ce să le reproşez politicienilor democraţi în aparenţe, comunişti în esenţă, care nu renunţă la practicile de a face jocurile la Moldova 1. Domnilor politicieni, aveţi încredere în oamenii aceştia din CO, lăsaţi-le dreptul de a decide. Nu-i mai presaţi. Domnul Rîbca era stors când a plecat de la şedinţă. Părea atât de marcat de faptul că nu a fost ales un director, un director pe care l-a susţinut, încât plecase fără să mă salute. Până la urmă s-a întors mi-a strâns mâna, iar eu am văzut ochii unui om deştept, dar care nu mai poate… A şi declarat că nu ştie ce urmează să se întâmple cu Moldova 1. Atenţie, este depăşit de situaţie un jurist foarte priceput. Un preşedinte de CO recunoaşte că nu ştie ce să propună în continuare. Omeneşte îl înţeleg. Este greu să rezişti telefoanelor insistente. Politicienii moldoveni ar trebui să-şi reformeze practicile, dacă vor să reformeze Moldova şi Moldova 1. Din punctul meu de vedere, juridic încă mai suntem, eu şi domnul Josanu, candidaţi la funcţia de director Moldova 1. Consiliul de Observatori trebuie să se reunească, nu doar în 5 oameni, dar în 9, iar directorul să fie ales. Altfel, mare, mare haos va cuprinde acea instituţie cu picioare de lut. - Închei cu ceea ce a postat doamna Lozinschi pe facebook, căci doamna Lozinschi şi doamna Cucereanu au demonstrat că sunt mai bărbaţi decât mulţi alţi bărbaţi din Moldova şi pot rezista unor presiuni uriaşe, iar atâta vreme cât astfel de oameni există, Moldova nu este pierdută, nici Moldova 1: “Vitalie Cojocari, a ramas ceva nespus pe 8 mai. Vroiam s-o fac dupa a doua runda de dezbateri, dar din discutiile cu colegii de dinainte de runda stiam ca nimic nu se schimba, eram dezgustata si nu aveam chef de discursuri. Eu nu consider TINERETEA ta o hibă, tinerete pe care au preferat atata sa pedaleze unii colegi de-ai mei din CO, probabil incercand sa se lege de ceva in disperare pentru a-si putea onora anumite obligatii. Eu cred ca nu exista jurnalisti tineri sau batrani. Exista JURNALISTI buni, profesionisti si exista jurnalisti mai putin profesionisti. Iar tineretea in acest caz este un atu. Pentru ca daca cei cu mai multi ani in spate au avut toata viata la dispozitie sa demonstreze ceva si nu intotdeauna au facut-o, cei tineri au toata viata inainte s-o faca. Iar motivatia, dorinta tinerilor de a face, totusi, ceva mi se pare mai puternica decat a primilor care, probabil, asteapta o functie mare ca sa-si incheie CV-ul si sa-si traiasca linistiti batranetile. Iar o experienta manageriala rezultata din zeci de ani cu sute de subalterni din care au ramas doar kilometrii parcursi cu masina de serviciu nu poate atat de importanta intr-un concurs de asemenea gen.” - Doamna Lozinschi, doamna Cucereanu, eu nu renunţ! http://cojocari.ro/2012/05/moldova-1-povestea-unui-concurs/ http://stirileprotv.ro/video/unde-gasesti-...a.html/60569124 |
|
|
Гость_Stitch_* |
![]()
|
28 лет...
Я бы не доверил "юному специалисту" возглавить частный телеканал. А юному специалисту, который стремится возглавить государственный телеканал - тем более. И тем более государственный. |
|
|
Гость_Stitch_* |
![]()
|
Я шота не понял
И что теперь? 1. Второй тур? 2. Другой конкурс? 3. Без директора М1 - закроют? |
|
|
![]() ![]() |
Текстовая версия | Сейчас: 13.6.2025, 21:31 |